Medarbetare

FÖRLAGSCHEF / FÖRLÄGGARE / REDAKTÖR
Beata Konar filmare, journalist och författare med en 20-årig erfarenhet av att starta upp, fullfölja och förverkliga projekt. Beata har frilansat inom film och journalistik sedan 1993 och är mest känd för de SVT visade dokumentärfilmerna Olga – en liten film om ensamhet (1998) och  Mer än bara en Svensson (2006). 2011 startade hon bokförlaget Gryf Förlag som idag ger ut böcker för både barn och vuxna. Beata äger och driver – utöver Gryf Förlag- även filmbolagen Beata Konar Produktion och Moonlighting STHLM.  
Hemsida / Hemsida 2 /gryfpublishing@gmail.com

ILLUSTRATÖR & FORMGIVARE (Natashan , När mamma reste bort, Kul med cancer…)
Nina Karlsson
grafisk formgivare & illustratör. Nina startade Pinor art illustration 1993 och har sedan dess arbetat som frilansande tecknare. Natashan är Ninas första barnboksprojekt. Nina anlitas även som formgivare på Gryf Förlag Vuxenlitteratur.
Hemsida / nina@pinor.se

ILLUSTRATÖR  (Therese, Leo och farfar som kom bort)  
Elizabet Glimrot
 utbildad konstnär vid Kungliga Konsthögskolan(1991-96). Elizabet arbetar idag som frilansande 3D grafiker, animatör & illustratör och har bla animerat tre kortfilmer i regi av Beata Konar. Therese, Leo och farfar som kom bort är hennes första samarbete som illustratör med Gryf Förlag. Tidigare litterära illustrationer: Det saknade miljömålet (Björn Möllersten)
Hemsida / glimrot@gmail.com

FORMGIVARE  (Therese, Leo och farfar som kom bort)
Petter Evertsen är grafisk formgivare, utbildad vid Danmarks designskola. Idag arbetar han som frilansande grafisk formgivare med att formge böcker och tidskrifter. Therese, Leo och farfar som kom bort är hans första samarbete med Gryf Förlag.
Hemsida / petter.evertsen@gmail.com

REDAKTÖR
Miko Lazic
regissör, producent, manusförfattare & fotograf. Miko har regisserat ett tiotal kortfilmer och långfilmerna Made in Yugoslavia (2005) och Iskariot (2008). Han har arbetat ihop med Beata Konar i 20 år i olika konstellationer och produktioner, varav Natashan är det första barnboksprojektet. Tillsammans med Beata driver han filmbolaget Moonlighting STHLM i vilket de är aktuella med långfilmsprojekten Capsulae 125.00 och Alltid tillsammans ovsett väder. Miko är en av redaktörerna i Gryf Förlags barnboksutgivning.
Hemsida / despotfilm@gmail.com

REDAKTÖR
Annica Wennström
författare, konstnär och journalist. Bokaktuell med ungdomsboken Bänkad(Rabén & Sjögren). Annica är idag en produktiv författare som gått vägen från konstnär till journalist och tidningsredaktör över till att huvudsakligen ägna sig åt det skönlitterära skrivandet. Lappskatteland och Svartkvark är två av hennes kritikerrosade skönlitterära verk (Wahlström & Widstrand). Annica är även känd som ett av namnen bakom författartrion Emma Vall som gett ut en serie deckare för barn och vuxna. Annica undervisar på Skrivarakademien i ämnet kriminalroman och thriller och ingår i redaktörsteamet för barnboksutgivningen på Gryf Förlag sedan arbetet med Natashan.
Merinfo / kontakt

SKÅDESPELARE (Dramatiserad högläsning /Natashan)
Nadja Franke är frilansande skådespelare, utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg. Nadja har jobbat på flera av landets länsteatrar (Smålands musik & teater, Bohusläns teater, Teater Halland) och i  fria grupper. Just nu är hon aktuell med Grismanifestet samt i Cirkus Tigerbrands  uppsättningar Lägret,  Underbart lilla Zebra, Makten och (h)ärligheten och Alla döda små djur. Sedan 2011 tillhör hon till Teater Alliansen. Nadja ingår som skådespelare  i högläsningsteamet på Gryf Förlag sedan arbetet med Natashan.
Mer info / kontakt 

MUSIKER (Dramatiserad högläsning /Natashan)
Cecilia Klingspor  är musiker, låtskrivare och artist. Hon har gjort sig känd med Albumet Ovanför Molnen (Vesper/Amigo 2009), och skrivit låtar till ”barnradion”(SR) samt till filmen ”Om en familj”. Cecilia är medlem i gruppen The Loulou Sisters och Hildegards, med vilka hon turnerat i Sverige, Italien, Frankrike och USA och samarbetar tätt med musikern Emma Nordenstam. Hon har en master i Komposition Intermedia från Musikhögskolan i Stockholm och går just nu en magisterexamen på Dramatiska Högskolan i Stockholm.
Mer information/cecilia_klingspor@hotmail.com

MUSIKER (Dramatiserad högläsning /Natashan)
Fredrik Blank  Senaste skivan, Tropical birds (Montag Mania). Fredrik är musiker och låtskrivare och har spelat med de flesta stora artister i Sverige som Di Leva, Staffan Hellstrand och Olle Ljungström. Montag Mania är hans egna band, som nu är i färd med att spela in sin tredje skiva. Fredrik är även en av bandmedlemmarna i De Lescano. Vid sidan av sitt egna spelande ger han gitarrlektioner för barn och vuxna och har även arbetat som fritidsledare.  Fredrik ingår som musiker i högläsningsteamet på Gryf Förlag sedan arbetet med Natashan.
Mer info / kontakt

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s